blnak

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Töttösi Sportegyesület

2021

2022

2023

2024

 

Községünk sportélete az 1930-as években kezdődött, írásos anyagok hiányában azonban csak megemlékezésekből van róla tudomásunk.

Hivatalos egyesület Töttösi Sport Egylet néven 1948-ben alakult és megszakítás nélkül egészen napjainkig működik, amely számos tömegsport-rendezvény lebonyolításában vesz részt, ám fő sportága a labdarúgás. Csapatunk sok sikeres bajnoki évadot élt meg, több alkalommal is szerepelt a megyei I. osztályban. Felnőtt, ifjúsági, gyermek és rövid ideig női csapatnak is szurkolhatott közönségünk. Jelenleg a Töttösi Sportegyesület felnőtt és ifjúsági csapatot működtet, közel 50 igazolt labdarúgóval. Időszakosan összeálló öregfiú csapatunk a németországi Seekirch testvértelepüléssel ápol sikeres sportkapcsolatot.

A nehéz anyagi háttér ellenére mindig volt egyesületünknek olyan elhivatott vezetése és támogatói köre, amely biztosította a fennmaradást és működést. A támogatói körből kiemelkedik a helyi önkormányzat, valamint a Bóly-Töttösi Mezőgazdasági Zrt., illetve annak elődei. Egyesületünk emblematikus alakja Réti Jakab, aki elnökként több mint 50 éven keresztül munkálkodott a falu sportjáért. A jelenlegi vezetés feladata, hogy ameddig csak lehet, megőrizze a jelenlegi állapotot, fejlessze az infrastruktúrát és népszerűsítse a sportot a település lakóinak körében.

Napjainkban a sportélet nagyot fejlődött a kezdetekhez képest, de szükség van a meglévő infrastruktúra folyamatos fejlesztésére. Az új pályavilágítás, nyílászárócsere, kispadok kialakítása már az elmúlt időszak eredményei közé sorolható. Régi álmunk valósult meg 2018-ban az öntözőberendezés kiépítésével. Jelenleg pályázati elbírálás alatt van az öltöző teljes felújítása. Folyamatosan csinosítjuk környezetünket, hogy szabadidős rendezvényekre is alkalmas környezetet teremtsünk. Az elért eredmények mindazon embereknek köszönhetők, akik áldozatos munkájukkal elérték, hogy ilyen körülmények között sportolhassanak a település lakosai.

Töttös Község Önkormányzata
7755 Töttös, Hunyadi u. 6.
Tel.: +36 69 376-101
E-mail: onkormanyzat.tottos@gmail.com
E-mail: igazgatas.tottos@gmail.com
Töttösi Német Önkormányzat
7755 Töttös, Hunyadi u. 6.
Tel.: +36 69 376-101
E-mail: d-s-tiedisch@posteo.hu