blnak

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Töttös Községért Közalapítvány

A Töttös Községért Közalapítvány évek óta azért dolgozik, hogy az önkormányzattal és más civil szervezetekkel együttműködve támogassa a település kulturális és sportéletét, valamint pályázati források bevonásával további lehetőségekhez juttassa a falut. A közalapítvány számos egyéb mellett több, különösen említésre méltó eredménnyel is büszkélkedhet: 2014-ben úgynevezett Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) létesülhetett Töttösön, amely – magában foglalva a könyvtárat is – kortól függetlenül mindenki számára nyitva áll, aki olvasni, internetezni szeretne, esetleg közösségi foglalkozásokon venne részt. Az épület udvarán betonos sportpálya épülhetett, amelyet kézi- és kosárlabdázásra, futballozásra használhatnak a helyiek.

A közalapítvány 2015-ben pályázati segítséggel egy Ford Transit kisbuszt vásárolhatott, amellyel a település intézményeinek, civil szervezeteinek élete vált könnyebbé, és amellyel a töttösiek – fiatalok és idősek egyaránt – már számos kulturális programra és kirándulásra utazhattak.

Két, 2017-ben elnyert EFOP-pályázat révén arra is lehetőség nyílt, hogy a helyben élő közösség mindennapjait két éven át különféle hasznos és érdekes rendezvények színesítsék.

Elnök: Orf Tünde

Kérjük, támogassa személyi jövedelemadója 1%-val a Töttös Községért Közalapítványt! Adószám: 18319097-1-02

Transznacionális együttműködések a Bólyi és a Mohácsi járásban – EFOP-5.2.2-17-2017-00050

Alapadatok

Kedvezményezett neve: Töttös Községért Közalapítvány

Projekt címe: A helyi identitás erősítése a társadalmi szerepvállalás erősítésével Töttös községben és térségében

Projekt azonosítója: EFOP-1.3.5-16-2016-00095

Támogatás összege: 25 000 000 forint

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítás tervezett időtartama: 2017.04.17. – 2021.07.15.

A projekt bemutatása: A vidéki létformából következően számtalan információtól, szolgáltatástól és programtól esnek el a kisebb településen élő emberek. A vidéki létforma nem lehet akadálya annak, hogy az ott élő fiatalok, pályakezdők, fiatal családok, és az idősebb korosztály képviselői színvonalas, kulturált családi és közösségi programokon vehessenek részt. Továbbá fontos, hogy a településünkön élő nemzetiségek számára is biztosítottak legyenek olyan programelemek (program, rendezvény, esemény), amelyek révén közösségben ápolhatják tradícióikat. Lényeges, hogy a bevonni kívánt célcsoportok megfelelő tájékoztatást kapjanak az önkéntes tevékenység előnyeiről, annak alapvető mibenlétéről, amely megalapozhatja a lokális önkéntes aktivitást, elősegítheti a közvetlen és a közvetett célcsoportok motiváltságának megnövekedését, mentális komfortérzetük javulását, és a közösségi kohézió erősödését a kortárs közösségeken belül; valamint enyhítheti, és reményeink szerint felszámolhatják a generációs feszültségeket is.

Töttös Község Önkormányzata
7755 Töttös, Hunyadi u. 6.
Tel.: +36 69 376-101
E-mail: onkormanyzat.tottos@gmail.com
E-mail: igazgatas.tottos@gmail.com
Töttösi Német Önkormányzat
7755 Töttös, Hunyadi u. 6.
Tel.: +36 69 376-101
E-mail: d-s-tiedisch@posteo.hu