blnak

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

A falunkról

Töttös Baranya vármegyében, a Mohácsi kistérségben, Mohácstól délnyugatra, Bóly és Bezedek között található.

Az elmúlt 10 évben az önkormányzat fontos célja az volt, hogy a települést élhetővé tegye, és a lakosok komfortosabban érezzék magukat.

Pályázati lehetőség által az Orvosi rendelő, az Óvoda, az Idősek Otthona, Művelődési ház, és az Önkormányzat épületének felújítása, energetikai korszerűsítése történt meg. Sajnos az iskolát az 1980-as évek végén teljesen Bólyhoz csatolták. Az önkormányzat fontos feladatának tartja az Óvoda fenntartását hiszen, a település túlélésének ez egy fontos alappillére.

Kulturális fejlesztések is megvalósultak az elmúlt években, melyek fontosak a település életében. A Művelődési ház felújítása mellett, könyvtár valamint egy szabadidős központ kialakítása történt meg, a gyermek és ifjúsági korosztály számára. Aszfaltozott foci-, illetve kosárlabdapálya, és közösségi foglalkozások is várják az érdeklődőket. A településen a Szépkorúak számára ápolási és nappali alapellátás biztosított. Községünkben egy vegyesbolt található, illetve mobil postai szolgáltatás áll a lakosság rendelkezésére. 2018-ban a település elnyert egy „Ipari Park címet”. Az Ipari park 20 ha nagyságú területen helyezkedik el. Sikeres indítás után a betelepült cégek, több helyi lakosnak biztosítanak munkát. Tovább szeretnénk fejleszteni az Ipari Parkot, várjuk új cégek betelepülését. Fontos számunkra, hogy munkalehetőséget biztosítsunk a helyi lakosok számára, ezzel is segítsük községünk létszámának megtartását.

Látnivalók a településen: A régmúlt gyönyörű maradványa a római katolikus templom. A templomot a falu hajdani lakosai önerőből építették fel. Mostanra különleges színvilága, valamint a mennyezeti körképe és freskói is érdemessé teszik a templomot egy látogatásra. A falu hét utcája, és a szinte különálló települést alkotó pincesora nagyon rendezett, szépen kialakított. Amiért még érdemes ellátogatni közösségünkbe, az a pincesor dombjáról elénk táruló látvány, a töttösi horgásztó.
A Három Kívánság Tava dombokkal és fákkal övezett völgyben terül el. A településen található egy nemzetiségi tájház, melyet egy helyi lakos önerőből hozott létre. A Töttösi Német Önkormányzat létrehozott egy falu kiállítást, amely a falu központjában található. Összegezve elmondható, hogy a település vezetése mindent megtett és megtesz annak érdekében, hogy Töttös egy mozgalmas, élhető és folyamatosan fejlődő település legyen.

Lélekszám: 583 fő
Belterület: 147 ha
Külterület: 2152 ha

Töttös Község Önkormányzata
7755 Töttös, Hunyadi u. 6.
Tel.: +36 69 376-101
E-mail: onkormanyzat.tottos@gmail.com
E-mail: igazgatas.tottos@gmail.com
Töttösi Német Önkormányzat
7755 Töttös, Hunyadi u. 6.
Tel.: +36 69 376-101
E-mail: d-s-tiedisch@posteo.hu