blnak

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

A falunkról

Töttös Baranya megye délkeleti részén, a Baranyai-dombság déli nyúlványain fekszik.
A település főterén áll az 1895-ben épült katolikus templom, amelyet a falu hajdani lakosai önerőből építettek fel. Az eredetileg egyszerű, fehér belsőt és külsőt az első és második világháború utáni restaurációk során díszítették, újították fel. Idővel még tovább szépült, és a jelenlegi különleges színvilága, mennyezeti körképe és freskói érdemessé teszik egy látogatásra.

A falu hét utcája, valamint a szinte különálló települést alkotó pincesora nagyon rendezett. A helyi domborzati adottságoknak megfelelő parkosítások, a halastavak kialakítása mind arról tanúskodnak, hogy az itt élők különösen igényesek lakókörnyezetükre.

A községben könyvtár működik, továbbá egy szabadidős központ gyermekek és fiatalok számára. Aszfaltozott foci-, illetve kosárlabdapálya, valamint közösségi foglalkozások várják az érdeklődőket.

Nemrégiben önkéntesek újították fel azt a pincesori utcák találkozásánál álló képoszlopot, amelyben a szerbiai Medjugorje zarándokhelyről származó Mária- és Jézusképek, valamint egy feszület kapott helyet.

Amiért még érdemes ellátogatni községünkbe, az a pincesor dombjáról elénk táruló látvány a töttösi horgásztóval. A Három Kívánság Tava dombokkal és fákkal övezett völgyben terül el. 1960-ban alakították ki, azóta magánszemélyek vették bérbe és üzemeltetik horgásztóként. A tó és partja alkalmas horgászásra, sátrazásra, kirándulások és piknikezések ideális helyszíne. Minden évben majális és pünkösdi rendezvény várja az érdeklődőket sétakocsikázással, mesevetélkedővel, kézműves foglalkozásokkal, kultúrműsorral, színielőadásokkal. A tópart otthont adott már jótékonysági és meditatív jellegű koncertnek is. Tökéletesen alkalmas a kikapcsolódásra és pihenésre, a hatalmas erdőben pedig nagyokat sétálhat az idelátogató kedves vendég.

Lélekszám: 583 fő
Belterület: 147 ha
Külterület: 2152 ha

Töttös Község Önkormányzata
7755 Töttös, Hunyadi u. 6.
Tel.: +36 69 376-101
Fax: +36 69 376-142
E-mail: igazgatas.tottos@gmail.com

Töttösi Német Önkormányzat
7755 Töttös, Hunyadi u. 6.
Tel.: +36 69 376-101
Fax: +36 69 376-142
E-mail: d-s-tiedisch@posteo.hu