blnak

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Német önkormányzat

Mintegy háromszáz esztendővel ezelőtt Habsburg Mária Terézia királynő uralkodott Magyarországon, amely a török hódoltság után elnéptelenedett, ezért közép- és délnémet területekről toborzott embereket telepített be – többek között Baranya megyébe is –, akiknek különféle kedvezményeket biztosított. A telepesek tehetségük és szakértelmük mellett a hagyományaikat, szokásaikat is magukkal hozták. Töttösön még ma is sok német származású ember él.

A települési önkormányzat mellett az 1990-es évek óta német nemzetiségi önkormányzat is működik. Feladata a német hagyományok megőrzése és a német kultúra továbbörökítése a fiatalabb nemzedékek számára. A testület ünnepségeket szervez, támogatja a helyi óvodát, valamint a kultúrreferens munkáját segíti, mindenekelőtt a különféle rendezvények megvalósításában.

Töttösi Német Önkormányzat

Cím: 7755 Töttös, Hunyadi u. 6.
Tel.: +36 69 376 101
Fax: +36 69 376 142
E-mail: d-s-tiedisch@posteo.hu

Elnökasszony: Kriszt Dominika

A képviselőtestület tagjai: Kriszt Bettina, Hoffmann Viktória

Töttös Község Önkormányzata
7755 Töttös, Hunyadi u. 6.
Tel.: +36 69 376-101
E-mail: onkormanyzat.tottos@gmail.com
E-mail: igazgatas.tottos@gmail.com
Töttösi Német Önkormányzat
7755 Töttös, Hunyadi u. 6.
Tel.: +36 69 376-101
E-mail: d-s-tiedisch@posteo.hu